25 Eylül 2010 Cumartesi

ADDC (Additional Domain Controller) kurulum işlemi

ADDC kurulumu yapacağız.ADDC mevcut olan Dc herhangi bir sorun yaşadığında ADDC devreye girerek DC rolünü üstlenir.Ayrıca Site to Site yapılarında bir Site tan Diğer Site bulunan DC ye ulaşmak yerine uzakta yani şubede bulunan yapıya bir ADDC kurularak gerekli oturum açma ve diğer işlemleri merkez DC ye ulaşmadan yapmamıza olanak sağlar.Yani kısacası Domain controllerın bütün yetkilerine sahip olmamakla
birlikte domaindeki bilgisayar,kullanıcılar,group policyler  vs.kayıtları domain controllerdan kopyalayarak üzerinde tutar.Ankara şubede bulunan client oturum açmak istediğinde isteklerini ADDC üzerinden yapacaktır.





ADDC kurulumu yapmak için Run / Dcpromo yazıp onaylayınız.
OK deyip geçiyoruz.
Next deyip devam ediyoruz.
Üstte bulunan seçenek bize sıfırdan bir DC kurmamızı sağlar.Alttaki Seçeneği seçerek ADDC kurulumunu seçiyoruz.

Bu bölüme DC mize ait yönetici şifresini ve domain adını giriyoruz.Yani bu ADDC soner.com DC nin yedeği olacak.
 Browse diyerek domains listesinden domainimizi seçiyoruz.
Burada bize ADDC nin veritabanının ve log dosyalarının tutulacağı yeri girmemizi istiyor. Default olarak bırakıp Next diyoruz.

Active Directory geri yükleme ve oluşacak sorunlar için açmamız gereken Restore Mod için gerekli olan şifremizi belirlediğimiz ekrandır.Bu şifre Domain Yönetici(Administrator) şifresi değildir.Sadece Restore Mod olarak açıldığında kullanılır.
Bu ekranda 5-10 dakika arası bekleyerek ADDC kurulumunun tamamlanması sağlanır.Bu işlem bittikten sonra ADDC kurumuş oluyoruz.DC de Oluşturduğumuz gruplar,kullanıcılar,bilgisayarlar,GPO lar vb. çok kısa bir süre sonra Additional domain Controllerimıza replike olacaklardır.Aynı objeler aynı görevlerini burada sürdürebilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder